Ознака: годишно опаѓа

Балкан Вести

Секоја година Бугарија има 50 илјади жители помалку

Бугарија е една од државите кои имаат сериозен демографски проблем, бројот на жители на годишно опаѓа за 50.000 луѓе, а умираат 110.000 лица, вели Елица Димитрова експерт по демографија. Во […]