Ознака: големиот брат

Сцена

Таткото на Ава: Куќата на Големиот Брат личеше на социјална институција!

Ава постојано сакаше да биде во центарот на внимание. А пак по завршувањето на шоуто и нејзиниот татко  не остана мирен, тој се изјасни дека неговата ќерка била малтретирана во […]

Занимливости

Што ја обележа оваа сезона од Големиот Брат: Секс, лаги , голи гради…

Главната улога во оваа сезона дефинитивно ја имаше Ава, барем кога станува збор за емотивниот аспект. Сметајќи дека сексот ќе ја однесе до победа, таа и со Урош и со […]

Сцена

Венди за Маја вели дека е заљубена во нејзиниот карактер, а за Сораја дека е лош човек

Откако Венди испадна од шоуто даде бројни изјави за станарите и за настаните во куќата, а најшокантни беа оние наменети за Маја и Сораја. Таа за Маја изјави дека успеала […]

Сцена

Што вели мајката на Жељко и Жарко за однесувањето на нејзините синови

Тие двајца се се само мирни не. По сите расправии, љубовни игри се огласи и мајката на близнаците. „Натпреварувачкиот дух кај нив е присутен од мали нозе. Тие отсекогаш беа […]

Издвојуваме

Симболиката на „Големиот брат“ во однос на масовната контрола на човештвото од страна на Илуминатите

Терминот „Големиот Брат'', кој се користи во истоимениот реален серијал, „Големиот брат'', е произлезен од романот „1984.'', на Џорџ Орвел, објавен во 1949 година. Овој футуристички роман е, во принцип, […]