Ознака: Големите сили

Издвојуваме

Декларација од ЦК до Големите сили за причините за кревање на Илинденското востанието

Со објавувањето на востанието Централниот комитет, преку своите задгранични претставници, до владите на Големите сили ја испрати и публикува во странскиот и бугарскиот печат следната:Декларација Неказнетите насилства на муслиманите и […]