Ознака: голем и тежок празник

Живот

Утре е голем и тежок празник – Света Петка – Летна, ден кога се случуваат чуда

На 8 август се празнува Света Петка – Летна, во народот позната како света Петка. Неа и е посветена црквата во долниот дел на скопската населба Црниче. Била од словенско […]