Ознака: голем празник

Вести

Доаѓа голем и тежок празник- на тој ден, секој треба да биде во својата куќа

Св. великомаченик Димитриј – Митровден се празнува на 08. ноември. Именден празнуваат: Димитрија, Митре, Димо, Димко, Димана, Димка, Мите, Димитрина, Митра…Свети Димитриј се роди во Солун, во третиот век. Беше […]

Занимливости

Денеска е голем празник, а ова никако не треба да се прави

Православните верници денеска го одбележуваат празникот на Свети Киријак.По неговиот ден настапува вистинска есен која календарски веќе е почната. Октомвриските денови се врзани за овој народен и верски празника познат […]