Ознака: Горазд Росоклија

Вести

ВЕРБАЛЕН ДЕЛИКТ КАКО КОМУНИСТИЧКА ИЗМИСЛИЦА ПРЕИМЕНУВАН ВО ГОВОР НА ОМРАЗА

Вработените (власта) од народот, кој ги плаќа да го штитат неговиот интерес, ќе го тужат својот работодавец (народот) од чии пари живеат и тоа живеат луксузно, затоа што е незадоволен […]

Вести

Росоклија: Ако Илинден е востание за создавање независна или автономна македонска држава, како е тоа празник кој го слави бугарската држава?

Кога се слави (одбележува востание), тоа се прави заради целите (идеологијата) на востанието. Како ќе го (ре)дефинираме Илинден, за да го славиме заедно со бугарската држава, прашува Горазд Росоклија на Фејсбук.НАШ […]

Вести

Откако проба секаков вид насилство, СДСМ почна да тепа луѓе по улица

Соочени со десеттиот изборен пораз по ред, ескалира нервозата кај СДСМ и нивните поддржувачи, кои почнаа да се служат и со насилство поради тоа што немаат поддршка од мнозинството граѓани.Откако […]