Ознака: Горан Марковски

Вести

Единствен спас од земјотреси е добрата градба, а не бегањето

Спасот од земјотресот е во квалитетната конструкција, а не во бегањето, вели Горан Маркоски, професор на градежниот факутет во скопје и експерт за армирано бетонски конструкции.-Живеам во зграда на трет спрат. […]

Вести

После земјотресот во 63-та, во следните 2 години имало дури 600 потреси

После земјотресот во Скопје, во наредните 2 години имало дури 600 потреси во скопската котлина, од 63-та до октомври 65-та година. 600 афтер-шокови, некои почувствувани, некои непочувствувани. Значи скоро секој […]

Вести

Би требало да не’ зачуди доколку долго време во Скопје нема земјотрес

Би требало да не’ зачуди доколку долго време во Скопје нема земјотрес. Очекувано е во скопската котлина да има земјотреси, истакна Горан Марковски, професор на градежниот факутет во Скопје и експерт […]