Ознака: Горан Стефановски

Култура

Со песната „Зајди, зајди“ испратен Горан Стефановски

Студенти од Универзитетот во Кент, Велика Британија, каде предаваше македонски драматург Горан Стефановски, побараа една од зградите на универзитетот да го носи името на нивниот професор. „Горан беше неверојатен човек […]

Вести

Весна Бејби со емотивен статус за Горан Стефановски: Последно му викнав…

Македонија се уште е под шок од смртта на драматургот Горан Стефановски. Неговите колеги и пријатели се збогуваат од него на социјалните мрежи. Една од нашите најдобри актерки, Весна Петрушевска […]

Вести

Почина Горан Стефановски

На 66 години во Лондон ненадејно почина драматургот Горан Стефановски. Тој е брат на Влатко Стефановски… Автор е на познатите „Диво месо“, „Лет во место”,  „Дупло дно”, „Тетовирани души”, а […]