Ознака: Гордан Калајџиев

Македонија

Калајџиев: Судиите се ставени меѓу чеканот и наковалната

Денес зборувајќи за иднината и истрагите на СЈО универзитетскиот професор, Гордан Калајџиев  оценува дека судството треба да престане да чека одлуки од политката. -Правниот систем е поделен. Од една страна Врховниот […]

Вести

Еве кои се експертите на СЈО: Колку обвинителите се независни од СДСМ?

Од 118 па се до 130.000 денари ги чини секој од обвинителите во Специјалното јавно обвинителство граѓаните на Република Македонија. Најголемата плата, очекувано ја зема Катица Јанева, која во бруто-износ […]