Ознака: горила

Занимливости

24-годишна доминантна горила наоѓа мало суштество во шума, реакција е бесценета

„Ape Action Africa“ е непрофитна организација посветена на зачувување на загрозените горили, шимпанза и мајмуни. Таа била основана во 1996 година и од тогаш, животните во нивната грижа постојано наоѓаат […]

Видео

Растела со горила: Погледнете ја реакцијата кога ги сретнала по 12 години…

Тенси Аспинал израснала со горила. Тогаш не ги видела 12 години, нивната средба ќе ги скрши и најтврдите срца.Семејството на Тенси се грижела за две горила, Џелти и Бимс. Тие […]