Ознака: ГОРНО НЕРЕЗИ

Македонија

Забрана за пиење вода од јавните чешми во Горно Нерези

Забрането е пиење на водата од јавната чешма во џамијата Горно Нерези, како и од јавната чешма до џамијата Горно Нерези, откако инспекцијата изврши надзор на водата за пиење, соопшти […]

Локална самоуправа

Осветување на манастирот „Св. Пророк Илија“ во Горно Нерези

Во скопско Горно Нерези денеска ќе биде осветен храмот-манастир „Свети Пророк Илија“.Храмот ќе го освети и архиерејска литургија ќе одржи архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан.Храмот ќе го освети и […]