Ознака: го слават

Живот

Муслиманите денес го слават Курбан Бајрам

Денес верниците од муслиманска вероисповед го слават празникот Курбан Бајрам. Со утринската молитва Сабах-намаз, а потоа и со молитвата Бајрам-намаз почнува тридневна прослава, во која својата почит кон Алах муслиманите ја […]