Ознака: градежништво

Вести

Повисоки трошоците во градежништвото за нови објекти за домување

Во првиот квартал годинава во споредба со истиот период лани трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување се повисоки за 4,3 проценти, трошоците за материјали се повисоки за […]

Политички партии

Влијанието на инфраструктурните инвестиции врз економскиот развој

Последната одлука на Светска банка да и стави на располагање 25 милиони евра средства за инфраструктурни инвестиции на ниво на општини е само верификација на успешните преземени мерки, правилните економски […]

Занимливости

Кинезите градат мост од стакло!

Нивното име веројатно звучи непознато, но прекрасните планини Вилингјуан во централната кинеска провинција Хунан воодушевуваат со својата спектакуларна убавина и необичен изглед.  Спектакуларната глетка на оваа планина допрва ќе се […]