Ознака: градина

Здравје

Луѓето што имаат градина или бавча имаат и повеќе здравје

Тим истражувачи од британскиот Универзитет Ексетер и Кралското хортикултурно друштво, открија дека престојот и работењето во градина го подобрува здравјето и благосостојбата на човекот. – Врската меѓу вегетацијата и здравствените […]

Видео

Почна да лепи глинени саксии една до друга. Крајниот резултат ќе ве воодушеви!

Работењето во градина е активност која на многумина им претставува задоволство и уживање. Во исто време може значајно да допринесе за разубавување на дворот и домот.Добро негуваната градина често прави […]

Живот

Како ли му успеало: По три години го нашол изгубениот венчален прстен на бизарно место!

Еден маж од Германија  ја изгубил сета надеж дека  некогаш  ќе ја пронајде својата  бурма која ја изгубил  во  градината.Три  години безуспешно се обидувал да ја најде,а потоа кренал раце […]