Ознака: градинка

Вести

Вахабизам и салафизам во градинка за мали деца, нема реакција од Мила Царовска и Оливер Спасовски

Градинка во Мaкедонија повеќе личи на верско училиуште, на медреса, отколку на установа за едукација и згрижување на деца, пишува Инфомакс.Во детската градинка „Пчела“, која се наоѓа во Скопје, врз […]

Локална самоуправа

Изградбата на новиот блок на градинката во Ресен се одвива со полна пареа!

Градежно-изведбените работи за изградба на новиот блок на Детската Градинка ,,11 Септември” во Ресен се одвиваат со несмалено темпо.По завршувањето на фазата-карабина,деновиве екипи на фирмата изведувач ,,Тане 2017” од Охрид […]

Локална самоуправа

Уште една нова градинка во Прилеп

Жителите на Урбаните заедници „Корзо“, „Чачорица“ и „Тапани“ до почетокот на месец септември оваа година ќе добијат нова градинка во просториите на ОУ „Рампо Левката“. Градоначалникот на општина Прилеп Марјан […]

Локална самоуправа

Реконструкција на дел од објектот Сонце

Реконструкција на дел од објектот СонцеВо градинката „25 Мај” во објектот Сонце во н. Ченто беше направена реконструкција на две простории и беа изградени два комплетно нови тоалети, кои се […]

Вести

Дошла да пие кафе со колешките: Негувателката која го изгоре детето не била задолжена за таа група

Негувателката која со врело кафе го изгорела лицето на 5 годишно девојче во градинката „Чекорче” во Аеродром не била учителка на таа група, туку задолжена за деца во друга занимална.Како […]

Локална самоуправа

Нова градинка за дечињата од Канатларци

Дваесеттина деца ќе бидат згрижени во новата градинка во н.м Канатларци, која денеска беше пуштена во употреба во присуство на заменик министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и […]

Вести

Нов проект на Груевски: Изградба на 140 детски градинки, од кои 100 комплетно нови!

На малите деца им се потребни градинки кои ќе бидат цврста основа за нивниот воспитно-образовен развој. Подеднакво важно е и да има повеќе капацитети кои ќе овозможат добра и квалитетна услуга во тие […]