Ознака: градови

Дестинации

Чудни забрани кои стапиле на сила: Во Канада нема свиркање, во Сингапур без мастики

„Сто луѓе – сто чуда“ – очигледно со оваа поговорка, се воделе законодавните власти при носењето на поедини правила, па со цел да предупредат одредено непосакувано однесување, во своите закони […]

Дестинации

10-те најевтини европски градови за викенд патување

Британското списание Пост Офис неодамна ја објави листата од најевтините Европски градови за викенд посета. Критериумите според кои експертите ја направиле оваа листа биле типичните трошоци – од пица и […]

Занимливости

Како градовите во Македонија ги добиле своите имиња

Најчесто мештаните или староседелците знаат точно како нивниот роден град или родно место се создало, го добило своето име, која е неговата културата, историја и слично.Секако дека сето ова го […]