Ознака: градски пазар

Локална самоуправа

Општина Велес бара изведувач за затворениот градски пазар

Општина Велес вчера преку Бирото за јавни набавки распиша јавен оглас за изведба на покриен градски пазар во Велес, информираше градоначалникот Славчо Чадиев денеска на прес-конференција.Тој појасни дека во првата […]

Локална самоуправа

Заврши покривањето на градскиот пазар во Прилеп

Во Прилеп финишираше допокривањето на градскиот пазар. Со оваа последна фаза од овој проект беше покриена површина од околу 830 м2, инвестиција која чинеше околу 4 милиони денари, а парите […]

Локална самоуправа

Градскиот пазар во Штип пуштен во употреба

Штипското комунално претпријатие „Исар“ денеска свечено во употреба го пушти покриениот пазар и новите 14 дуќани, а директорот на ЈП „Исар“, Ангел Бојаџиев информира дека инвестицијата изнесува над 14 милиони […]