Ознака: град Бурј Ал Бабас

Дестинации

Сцена која не се гледа секој ден: Град со 530 дворци во кој не живее никој

Станува збор за градот на духови кој е исполнет со 530 минијатурни и делумно изградени дворци кои се празни. На северо-западот од Турција во близина на градот Мудурну, се крие […]