Ознака: граматика

Живот

Билингвалните бебиња ја разликуваат граматиката

Дури и пред да проговорат, билингвалните бебиња на возраст од седум месеци ја разликуваат граматиката на двата јазика, покажува истражувањето претставено на годишната конференција на Американското здружение за развој на […]