Ознака: грантови

Вести

Грантови за претпријатија кои сакаат да воведат иновација во своето работење

Сите наши проекти се насочени кон бизнисите. Грантовите кои ги доделуваме се наменети за претпријатијата кои што сакаат да воведат иновација во своето работење, односно кои што сакаат резултати од […]

Вести

Грантови за иновативни решенија во производството за 30 земјоделци од Струмица, Радовиш и Конче

Триесет земјоделски производители денеска ги добија грантовите во висина од 5.000 евра за воведување иновативни решенија за подобрување на пристапот до информации за агроеколошките мерки и добрата земјоделска пракса.Грантовите се […]

Вести

Груевски во Радовиш: Грантови за компаниите кои ќе ги рестартираат фабриките-жртви на транзицијата

Вкупните странски инвестиции во Македонија во минатотото изнесуваше над 2 милијарди евра, а во време кога дојдовме на власт извозот беше само една милијарда, а сега во 2016 година изнесува […]

Вести

Десет приватни старски домови добија грантови

Десет приватни старски домови денеска добија грантови во висина од 750 илјади денари неповратни средства наменети за опрема и репроматеријали. На ваков начин, ќе се зголеми капацитетот за згрижување стари […]

Вести

Грант програма вредна 700.000 евра наменета за средните стручни училишта

Вкупно 43 средни стручни училишта со 110 предлог-проекти аплицираа на јавниот повик што го објави Министерството за образование и наука, во рамки на „Проектот за развој на вештини и поддршка […]