Ознака: грант

Македонија

Грант од 1,5 милиони евра за развој на туризмот во Дојран

Како што соопшти денес градоначалникот Анго Ангов за проектот “Дојран-туристички бисер на Југоисточна Македонија” со кој аплицираше преку Програмата за подршка на проекти за локална и регионална конкурентност, општина Дојран […]

Вести

Нови грантови од по 3.000 евра за самовработување преку отворање бизнис

Неповратни грантови во износ од 185 илјади денари за самовработување преку отворање сопствен бизнис беа доделени денеска на невработени лица од Скопје, Куманово и Велес.Деновиве ќе бидат доделени и грантовите […]

Вести

Саше Политико доби нервен слом по „корпата“ од Милчин и Сорос

Сопственикот на проопозицискиот медиум Мактел, Саше Ивановски, се огласи со објава во која во најмала мера може да се каже дека силно го изразува своето незадоволство од Фондацијата Сорос и […]

Вести

Грантови за сопствен бизнис за 500 лица преку програмата „Самовработување“

Сертификати за грантови во износ од неповратни 185 илјади денари за развивање сопствен бизнис денеска добија 500 невработени лица кои успешно ги поминаа обуките од програмата „Самовработување“. Грантовите ги доделува […]

Вести

Интересот за владините грантови за изградба на детски градинки е се` поголем

Интересот за владините грантови за изградба на детски градинки е се поголем. Ова го посочи министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, кој денес заедно со градоначалникот на општина […]