Ознака: гранче

Занимливости

Зошто денес мора дома да имате бадниково гранче?

Зошто денес мора дома да имате бадниково гранче?За Бадник традиционално домот се украсува со бадниково гранче. Неизбежниот симбол на Бадник го симболизира здравјето, го слави животот и вечната среќа. Според […]