Ознака: гран при

Култура

Антонија Дора Плешко ја освои гран при наградата на интернационалниот фестивал „Тра ла ла“ во Битола

Гран при наградата на интернационалниот фестивал „Тра ла ла” во Битола ја освои Антонија Дора Плешко од Хрватска. Таа синоќа на гала вечерта во рамките на 17-тото издание на фестивалот […]

Култура

Претставници на 17 држави вечерва во Битола се натпреваруваат за гран-при наградата на Интернационалниот музички фестивал „ТРА-ЛА-ЛА“

Млади музички таленти од 17 држави во светот вечерва во Битола се натпреваруваат за гран-при наградата на Интернационалниот музички фестивал „ТРА-ЛА- ЛА“.Гала концертот започнува во 18 часот во Народниот театар-Битола. […]