Ознака: граѓаните

Економија Македонија

Граѓаните се повеќе купуваат електронски, ќе се олеснува постапката и за малите пратки

Триесет и шест проценти од македонските граѓани кои имаат пристап до Интернет вршат онлајн нарачки. Од почетокот на годината бројките покажуваат на потрошени 84 милиони евра и раст од 26 […]

Живот

Граѓаните за скршеници од паѓање на снег можат да тужат

Како што покажува праксата од претходните години снегот и замрзнатите улици можат да ги наполнат болниците. Општините потрошија илјадници евра за набавка на опрема и сол, и да не забораваат дека […]