Ознака: граѓанска војна

Вести Свет

Захарова:Граѓанска војна би можело да ја проголта цела Украина

По прогласувањето на воена состоја во Украина Москва е загрижена дека би можела да избие граѓанска војна. Русија ги повика ОН, ОБСЕ, Советот на Европа и другите меѓународни организации да […]

Вести

Бројот на загинати во граѓанската војна во Јемен се издигна на 10 000

Бројот на загинати во досегашната 18 ­месечна граѓанска војна во Јемен достигна околу 10.000 лица, изјави денеска координаторот за хуманитарни прашања на ОН Џејми Макголдрик.Досега официјалните претставници и хуманитарни организации […]