Ознака: грејна сезона

Македонија

Грејната сезона на почеток – скопјани почнаа да се гушат

Грејната сезона е на самиот почеток, а загаденоста веќе неколку пати го минува дозволениот праг на штетни честички во воздухот. Институциите само на хартија се залагаат за спроведување на 39-те прифатени […]

Вести

Десет дена порано: Започна грејната сезона

Подружницата на АД Електрани на Македонија „ЕЛЕМ Енергетика“ денеска започна со производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија на своите корисници, десет дена пред официјалниот почеток на грејната сезона.Од АД […]

Вести

Од утре почнува грејната сезона

Поради падот на температурите, од утре, 5 октомври, десет дена порано, почнува новата грејна сезона за потрошувачите кои се во системот на Балкан енерџи во Скопје.Согласно регулативите, снабдувањето со толинска […]