Ознака: Грижа

Нега и убавина

Совети за грижа на кожата за време на пролетта

Излегувајќи од долгата зима во која кожата беше многу подложна на стрес бара дополнителна грижа да биде подготвена за пролетта. Маски за лице, поминување време во затворени простории, ненадејни промени […]

Живот

Грижата за другите луѓе ни прави да се чувствуваме подобро

Светскиот извештај за среќа ја прогласи Финска за најсреќна држава и ни покажува како да останеме позитивни иако владее епидемијата со коронавирус. Кризата предизвикана од коронавирусот на планетата ѝ овозможува […]

Живот

Наместо антидепресиви, лекарите препишуваат растенија

Што би рекле доколку лекарот ви препише растение наместо лек за депресија и вознемиреност? Оваа практика почна да се применува во Манчестер, каде лекарите на своите пациенти „препишуваат“ растенија, за […]

Живот

Зошто е штетна претераната заштитничка настроеност кон децата?

Ако сте родители сигурно знаете дека децата растат пребрзо иако не ви изгледа така. Уживате во заедничките моменти додека се мали, но кога ќе станат поголеми сфаќате дека тоа мало […]

Живот

Тагата ги слабее белите дробови, грижата предизвикува карцином

Како што стресот влијае врз работата на срцето, така и некои силни емоции влијаат врз некои други органи. Алтернативната медицина го поврзува негативното мислење и чувства со некои болести. Овие […]

Живот

Децата раснат во подобри личности ако ги чувале бабите и дедовците

Според многу родители бабите и дедовците се главните „виновници“ зошто нивните деца се разгалени.  Сепак, едно истражување од универзитетот „Јанг“ во САД покажало мошне интересен резултат токму кога е во […]