Ознака: грипот

Македонија

Грипот ја зеде четвртата жртва

Како што потврди д-р Владимир Микиќ, епидемиолог од Институтот за јавно здравје од компликации од грип денес на Клиниката за детски болести почина дванаесетгодишно девојче со церебрална парализа и мускулна дистрофија. Девојчето […]

Македонија

Грипот зема замав

Во текот на изминатата недела (од 11 февруари до 17 февруари), во државава се регистрирани 2.943 заболени од грип, што е зголемување за 31 отсто споредено со неделата пред неа […]