Ознака: грне со златници

Балкан

Невремето во Србија донесе БОГАТСТВО на едно семејство: „Се слушна страшен удар на гром и…“

Во ирските легенди, лепраконите ги кријат своите грниња со злато на крајот на виножитото. Но, бидејќи виножитото се гледа само од далеку, локацијата и грнето со златото секогаш се само […]