Ознака: Грци

Историја

Жестоки борби со грчките андарти во Ениџевардарско и Воденско

„Борбата со андартите стана уште пожестока. Во Воденско, Ениџевардарско и Берско “Христовите војници” ги напаѓаа жестоко (македонските – н.з.) и влашки села и убиваа по нивите и патиштата невооружени луѓе. […]

Сцена

ГРЦИТЕ НАВРЕДЕНИ ОД ПРОДИЏИ: „Македонија е Грција, прочитајте добро факти““

По завчерашниот спектакл кој британска група The Prodigy го приредија во Охрид и на кој присуствуваа фанови од цела Македонија, но и од државите ширум светот, тие на својата фан […]

Вести

Гените на балканските народи: Еве кој е кој!

Швајцарскиот институт за генетика ИГЕНЕА дава податоци за генетското потекло на балканските народи, кое е сериозен удар врз сите националисти кои се колнат во „чистотата“ на своето потекло, и тоа […]