Ознака: грчката министерка

Балкан Вести

Грчката министерка сака да го трампа “Воинот на коњ“ за “Дромеас“

Министерката за култура на Грција, Мирсини Зорба, предлага размена на скулптури, така што Грција би го земала споменикот на Александар Македонски, познат како “Воин на коњ“, а во замена ја […]