Ознака: грчка пропаганда

Издвојуваме

Грчка пропаганда во Македонија

Грчката пропаганда е разгранет систем за ширење на грчкото национално чувство, култура, јазик, идеја и влијание меѓу населението во Македонија. Оваа пропаганда е една од најстарите која делувала во Македонија, нејзиниот […]