Ознака: грчкиот

Занимливости

Зошто грчкиот и шпанскиот јазик звучат слично?

Ви се причинило некогаш дека јазиците грчки и шпански звучат премногу слично? Не сте единствени. Не спаѓаат во иста група на јазици, меѓусебно се неразбирливи, но сепак по звучност делуваат […]