Ознака: грчките андарти

Историја

Како грчките андарти наместо Митре Влавот го ликвидирале својот херој Павлос Мелас за чанта со лири

ВМРО не им останувало должно ниту на предавниците, ниту на грчките андарти. Еден од најславените Грци од почетокот на минатиот век, офицерот Павлос Мелас, кој е првиот грчки офицер испратен […]