Ознака: грчки весник

Избор на уредникот

Грција го ПРИЗНАЛА македонскиот јазик уште во 1905 година

Грците знаеле за македонскиот јазик во 1905 година, но денес се преправаат дека тој не постои.Петок, 8 јули 1905: Пред неколку месеци Македонскиот Комитет во Битола најави дека работи на […]