Ознака: грчки терор.Епир

Издвојуваме

Спомени: Грчкиот терор против Власите во Епир и во Македонија

Во македонската јавност е малку познато дека големо–грчкиот национал–шовинизам во поблиската историја не бил насочен само кон етничките Македонци, туку и кон другите народи кои се нашле под удар на […]