Ознака: грчки херој

Балкан

Коѕијас: На споменикот на Александар Велики во Скопје стои дека тој е грчки херој

Никос Коѕијас, поранешниот грчки министер за надворешни работи ја објави новопоставената табла на споменикот на Александар Велики во Скопје, наведувајќи дека на знакот се вели дека тој е грчки херој.„Знак […]