Ознака: губење

Занимливости

Колку заби сте изгубиле досега? – Кажува колку долго ќе живеете

Број на забите кои сме ги изгубиле може да биде добар показател за предвидување на должината на животот.Според една студија луѓето што ги имале сите заби до 74 години имаат […]

Живот

Размислувањето за храна помага во губењето на тежината

Размислувањето за храна пред оброкот може да ви помогне во губење на тежината. Сеќавањето на вкусни оброци ви влијае да јадете помалку. Ако сонувате за крем тортата од фрижидерот, задржете […]