Ознака: гуглање

Живот

Престанете ги гуглате своите здравствени проблеми

На неодамна завршен здравствен самит во Хановер е заклучено дека „постојаната достапност на медициснки информации е со сомнителна точност на интернет и врз пациентите делува вознемирувачки“. На конференцијата беа професионалци, […]

Живот

Зошто никогаш не треба да ги „гуглате“ симптомите

Речиси секоја личност која има пристап до интернет барем еднаш се нашла во ситуација да „гугла“ симптоми на некоја болест.Како последица на тоа најчесто се јавува паника, бидејќи резултатите од […]