Ознака: “Гугл“ ја прекинува

Свет

“Гугл“ ја прекинува соработката со “Хуавеј“

По мерките на САД против Кина “Гугл“ ја прекинува соработката со кинеската компанија “Хуавеј“. Мерката ги опфаќа сите зaеднички дејности во врска со трансферирање хардвер, софтвер и сервисите, но не […]