Ознака: гуми за џвакање

Занимливости

ГИ ГОЛТАТЕ ГУМИТЕ ЗА ЏВАКАЊЕ!? Еве што се случува во вашето тело кога го правите тоа!

Сите знаеме дека гумата за џвакање е направена за да се џвака, но се случува да ја проголтаме. Што всушност се случува кога ќе голтнете гума за џвакање? Гастроентерологот д-р […]

Занимливости

Дали гумите за џвакање помагаат во согорувањето на калориите?

Луѓето најчесто џвакаат гуми за џвакање за да го намалат апетитот, од досада, или за да го освежат здивот. Но, дали оваа навика помага и во согорувањето на калориите?Колку калории […]