Ознака: Гунтис Белевич

Вести

Министер за здравство поднесе оставка бидејќи ја злоупотреби функцијата

Министерот за здравство на Летонија, Гунтис Белевич поднесе оставка на функцијата откако беше обвинет дека ја злоупотребил службената должност за да добие медицински третман без да чека ред.„Ако си вмешан […]