Ознака: да винчи

Култура

Слика на Леонардо Да Винчи стара 500 години продадена за 450 милиони долари

Петстотини години стара слика од Исус Христос насликана од Леонардо да Винчи е продадена на аукција во Њујорк за рекордни 450 милиони долари, што ја прави најскапо уметничко дело во […]

Занимливости

Постојат два портрета на Мона Лиза, и двете ги насликал Да Винчи

Леонардо да Винчи познатата слика на Мона Лиза веројатно ја насликал два пати. Така најпознатата слика на светот т.е најпознатата насмевка на светот не е единствена. Стручњаците тврдат дека потврдиле […]