Ознака: да ја почитува

Македонија

Доколку претседателот донесе законска аболиција, Судот е должен да ја почитува

Откако Кабинетот на претседателот Ѓорге Иванов пред една недела потврди дека одбраната на осудените од случајот „27 април“ поднеле барање за аболиција до шефот на државата на денешниот брифинг претседателот […]