Ознака: дебелеење

Живот

Дали тестенините дебелеат?

Добра вест за сите оние кои не можат да е откажат од шпагетите, макароните, равиолите, воопшто, од тестенините, е дека тие не дебелеат. Научниците од италијанскиот институт IRCCS Neuromed го […]

Живот

Дали се дебелеете поради храна или поради болест – проверете

Прекумерната телезна тежина и угоеноста се водечки здравствени проблеми на модерното време. Резултат е прекумерното таложење масно ткиво во организмот. Се дефинира со индекс на телесна маса (ИТМ), при што […]

Живот

За празник внесуваме и до 6000 калории, еве како да го спречите тоа

Ова секако е совет од експертите пред празниците. Голем број луѓе се здебелуваат околу два килограми за време на славите и празниците, но научниците откриле дека редовното мерење и потсетување […]

Занимливости

Побарала помош од стручно лице бидејќи нејзиниот сопруг енормно се зделебил

Жената, чиј сопруг се здебелил надвор од границите на нормала, открила дека неговиот проблем со килограмите го уништува нивниот однос. Во писмото до секс колумнистката, таа напишала дека ова ѝ […]

Живот

Замор, дебелеење, чувство на студ – знаци кои укажуваат дека сте заболеле…

Овие и неколку други симптоми се поврзуваат со болести на тироидната жлезда, која после дијабетисот е една од најраширените болести на светот. Според податоците на Светската здравствена организација, дури 2 […]

Живот

Кој најмногу се дебелее на работното место

И покрај тоа што работата го одржува човекот, сепак професионалниот живот има негативни последици по витката линија на вработените. Како најголема причина се издвојуваат стресот и недвижењето. Според студија спроведена […]

Живот

На кој начин родителите ги здебелуваат своите деца и како вие да го избегнете тоа?

Дебелината кај децата станува навистина сериозен проблем. Иако оваа појава е најчеста во развиените и земјите во развој, детската дебелина е глобален проблем. Никој родител не сака неговото дете да […]