Ознака: дебелеење

Занимливости

Локацијата на мастите во телото открива многу за вас: Еве што да направите во зависност од тоа на кој тип припаѓате!

Дебелината дефинитивно е еден од најголемите проблеми на модерното општество. Светската здравствена организација изјави дека во 2014 година имало повеќе од 1.9 милијарди возрасни со прекумерна тежина, или 40% од […]

Занимливости

Еве кој е главниот виновник за дебелеењето!

Сандра Ејмот од универзитетот Јејл тврди дека главниот виновник за дебелеењето е всушност нашиот мозок. Ако постојано се враќате на истиот број килограми, тоа најверојатно е тежината на која вашиот […]