Ознака: ден на независност

Вести

Нашата генерација е обврзана да го зачува заветот од предците и да им го предаде на потомците

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, по повод 8 Септември – Денот на независноста на Република Македонија, упати честитка до граѓаните на Република Македонија. Иванов во честитката наведува дека на […]

Вести

Тони Михајловски ја праша хунтата на власт кога се паѓа денот на независност

 Тони Мијајловски ја праша хунтата на власт кога се паѓа денот на независност„Со извинување и задоцнување од еден ден, дозволете ми да ни го честитам празникот. За многу години нека […]

Вести

Почесна артилериска стрелба по повод Денот на независноста

По повод 8-ми Септември – Денот на независноста на Република Македонија, денеска во 18:30 часот од касарната „Илинден“ во Скопје, ќе се изврши почесна артилериска стрелба со испукување на 10 […]

Вести

САД упатија честитка до Македонија по повод Денот на независноста

Американскиот државен секретар Џон Кери, во име на претседателот Барак Обама, упати писмо со честитки до Македонија по повод Денот на независноста, 8 септември.-Во име на претседателот Обама и на […]

Култура

ДАРМ најави изложба по повод 25-годишниот јубилеј од независноста на Репулика Македонија

Државниот архив на Република Македонија по повод 8. Септември – Денот на независноста на РМ, подготвува изложба со која ќе се одбележи 25-годишниот јубилеј и ќе се презентираат значајни документи […]