Ознака: десоросоизација

Избор на уредникот Контроверзни фајлови

Сите членови на управен одбор на ФООМ – Фонд Отворено Општество Македонија, или попознати како СОРОС

На барање на јавноста го објавуваме Управниот одбор на СОРОС во Македонија, сите негови членови и линк до нивниот веб сајт.  Сите членови на управен одбор на ФООМ Ратка КУЉАН […]

Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Неопходна е десоросоизација на македонските медиуми

ВМРО-ДПМНЕ денеска соопшти дека е неопходен процес на десоросоизација  на македонските медиуми, изнесувајќи тврдења дека „СДСМ/Сорос сакаат да ги заплашат и уништат медиумите врз кои немаат контрола“.-СДСМ/Сорос дејствуваат со ултиматум […]