Ознака: детроит

Вести

Пронајдени тела на 11 бебиња скриени во зграда

Властите во Детроит, по анонимен повик, пронајдоа тела на 11 бебиња во распаѓање, скриени во таван на зграда на една погребна фирма во градот. Поручникот Брајан Браузер од детроитската полиција […]

Вести

Член на ИО со навреда до група граѓани: Мартин Димоски со неколку прекршувања на изборите во дијаспората!

Членот на ИО во конзулатот во Детроит вчера направил повеќе прекршувања на изборниот процес.Прво се обидел да предизвика тензија меѓу гласачите, фотографирајќи ги без нивна согласност на што добил реакција. […]

Издвојуваме

ФОТО: Независност за Македонија во 1933 година

Оваа фотографија е објавена на профилот Македонци, а за неа пишува дека потекнува од 1933 година, а е направена во Детроит на 03.09.1933 – пред Тито да дојде на власт.Страницата Македонци, […]