Ознака: дефицит

Живот

Најчест прехранбен дефицит во исхраната е железото

Според податоците на Светската здравствена организација најчест прехранмбен дефицит е железото. Жените се многу поподложни на ова за разлика од мажите, а најизразен е проблемот кај трудниците. Симптомите кои ги […]

Вести

Светот останува без ефикасни антибиотици

Во светот недостигаат ефикасни антибиотици поради зголемената отпорност на болестите на лекови, соопшти Светската здравствена организација (СЗО).  СЗО предупредува дека нема доволно нови антибиотици, чиј развој е во тек, за […]

Економија

Рекорден трговски дефицит на Јапонија во јануари

Јапонија во јануари го оствари најголемиот месечен трговски дефицит во својата историја, со оглед дека ослабениот јен го зголеми трошоците за увоз на горива, покажуваат официјалните резултати објавени во средата.Третата […]